Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Superstar experience! Mπράβο Νέλλυ!

Superstar Experience




Τετάρτη βράδυ, Μπλακπουλ, Αγγλία.



Αύριο είναι η audition για τις Bellydance Superstars. Ψάχνουν για δύο χορεύτριες οι οποίες εκτός του να έχουν καλή τεχνική, να γνωρίζουν και άλλα είδη χορού και κυρίως να μπορούν να μάθουν γρήγορα τις χορογραφίες και να μπορούν να χειριστούν διάφορα χορευτικά αξεσουάρ.





Πέμπτη πρωί.



Πηγαίνω στη σχολή χορού όπου παραβρίσκονται και οι άλλες χορεύτριες για την audition. Έπειτα μπαίνει ο Miles Copefield με τις Natalie και Loren. Συστηνόμαστε και αρχίζει η audition. Το πρώτο που μας ζητήθηκε ήταν να στρίψουμε από τη μία γωνία έως την άλλη υπό το beat της μουσικής. Ξεκίνησα πρώτη. Κατά τη διάρκεια των στροφών μου, είδα ότι ο Copefield με έδειξε και είπε στη Natalie ότι με θέλει για την ομάδα. Έπειτα μας έδειξαν μια κλασσική oriental χορογραφία που έπρεπε να τη χορέψουμε μόνες μας.



Με το πέρας του πεντάλεπτου διαλείμματος θα μαθαίναμε τα αποτελέσματα. Η αγωνία μεγάλη. Μας ανακοίνωσαν ότι επέλεξαν την Romi B. Και εμένα. Η χαρά ήταν απερίγραπτη αλλά δεν υπήρχε χρόνος να το συνειδητοποιήσουμε γιατί ξεκίνησαν οι πρόβες σχεδόν κατευθείαν. Διαρκούσαν 5 με 6 ώρες καθημερινά. Μάθαμε χορογραφίες με φτερά, με melaya, με κορδέλες, με βεντάλιες. Οι χορογραφίες είχαν αρκετά δύσκολο formation και περίπλοκους συνδυασμούς βημάτων.





Παρασκευή



Την ίδια ώρα το πρωί πάλι πρόβες μέχρι και το μεσημέρι. Κάποια στιγμή ήρθε η Sonia για συμπαράσταση. Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα είχαμε ομαδική πρόβα. Εκεί συναντήσαμε όλες τις Bellydance Superstars οι οποίες ήταν πολύ φιλικές μαζί μας. Εντυπωσιάστηκα από την αλληλοκατανόηση και την αλληλοσυμπαράσταση τους. Η μία βοηθούσε και συμβούλευε την άλλη, ήταν τόσο έντονο το ομαδικό πνεύμα που τις διακατείχε! Δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να συμβουλευτούν και εμάς. Ήταν μια ολοκληρωμένη ομάδα tribal & bellydance μαζί.



Την Παρασκευή το βράδυ παρακολουθήσαμε όλοι μαζί το show των δασκάλων από το Raqs Brittania Festival. Ήταν ένα όμορφο βράδυ που διασκεδάσαμε και μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας.





Σάββατο



Η ημέρα του show. Πάλι πρωινή πρόβα, πολύ πιο έντονη και κουραστική όμως γιατί η Romi και εγώ έπρεπε να κάνουμε όλες τις χορογραφίες μόνες μας. Μία ώρα διάλλειμα για μεσημεριανό γεύμα και έπειτα ετοιμαστήκαμε για την πρόβα generalle και για το show. Η πρόβα ξεκίνησε κανονικά στις 19.00. έπρεπε να μάθουμε τις θέσεις μας πάνω στη σκηνή και το σύστημα που είχε η ομάδα για την αλλαγή θέσεων και το formation. Χορέψαμε όλο το show, όπου σε κάθε χορογραφία οι χορεύτριες που δεν χόρευαν συμβούλευαν τις υπόλοιπες που χόρευαν. Η Camy ήταν υπεύθυνη για αυτό. Ήταν πραγματικά απίστευτο πόσο καλά γνώριζε τις θέσεις και τις χορογραφίες. Ήρθε η ώρα του make up, hair styling και της γενικότερης προετοιμασίας για να βγούμε στη σκηνή. Στο καμαρίνι ήμουν μαζί με τη Natalie και τη Moira, η οποία με βοήθησε πάρα πολύ με το make up.





Το show.



Το θέατρο είχε ήδη γεμίσει ασφυχτικά. Η αυλαία είναι κλειστή ακόμα. Ακούμε τον πρόλογο του Miles λίγα λεπτά πριν βγούμε στη σκηνή.



Η μουσική ξεκινάει και η ομάδα του tribal βγαίνει στη σκηνή. Έπειτα, βγαίνουμε εμείς. Βγήκα πρώτη και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες χορεύτριες της ομάδας μου. Ήταν για κάποια δευτερόλεπτα που δεν ήξερα τι μου συμβαίνει. Όταν έφτασα στη θέση μου και είχα πλάτη στο κοινό φώναξα «δεν το πιστεύω! Χορεύω με τις Bellydance Superstars!" Ήμουν τόσο πού συγκινημένη γιατί το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Πριν κάποια χρόνια όταν έβλεπα το DVD τους είχα πει πόσο θα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτή την ομάδα. Τώρα ζούσα το όνειρο μου!





Η εμπειρία της συμμετοχής μου στις Bellydance Superstars ήταν πραγματικά αποκαλυπτική. Είναι άξιο θαυμασμού το πόσο σκληρά δουλεύουν και το πόσο αγαπούν αυτό που κάνουν. Το πιο σπουδαίο όμως είναι το πόσο ανιδιοτελώς στηρίζουν η μια την άλλη και πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει πνεύμα ομαδικότητας.



Είμαι ειλικρινά χαρούμενη που μοιράζομαι αυτή την εμπειρία μαζί σας γιατί γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι για μας τους καλλιτέχνες που ασχολούμαστε με το oriental, να συμμετέχουμε σε τέτοιες επαγγελματικές και καλλιτεχνικές ομάδες.

Σας ευχαριστώ πολύ

Nelly



(Ναταλία Γλυκιώτη)

http://www.nelly-dance.com/






Share your memories online with anyone you want anyone you want.





Μοιραστείτε τις αναμνήσεις σας μέσω Internet με τους φίλους σας με τους φίλους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: