Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Σεμινάρια με τη Μελίνα στην Αθήνα !!

ΣΑΒΒΑΤΟ 15-5-2010 ΣΤΙΣ 12.00- 15.00:


Πρώτη Ώρα: Προθέρμανση,

Isolations και κυματιστά traveling steps χρησιμοποιώντας την καινούργια Magic Wand τεχνική της Μελίνας και stretching σε στυλ γιόγκα για μέγιστη ελαστικότητα θεάς στον χορό της κοιλιάς.



Δεύτερη Ώρα: "Συναισθήματα Υπό τον Πέπλο"

Χορογραφία με Πέπλα, εκτελεσμένη υπό το όμορφο, στοιχειωτικό ινστρουμένταλ τραγούδι Awal Suhur του Mario Kirlis. Σ' αυτόν τον εκφραστικό χορό θα παίξουμε με όλες τις πλευρές του πέπλου: ως φυσικό υλικό που μας κρύβει και μας αποκαλύπτει, ως πνευματική υφή που ταυτόχρονα μας προσφέρει καταφύγιο ή περιλαμβάνει την φλογερή μας αγωνία, ως μήτρα από την οποία αναγεννούμε τον εαυτό μας ξανά και ξανά. Σε αυτόν τον χορό συναντούμε και ανακαλύπτουμε ξανά το πέπλο σαν να ήταν η πρώτη φορά. Τυλιγόμαστε κυριολεκτικά και μεταφορικά μέσα σε όλα τα στρώματα των συναισθημάτων μιας ανθρώπινης θεάς. Αναδεικνύοντας τα τυλίγματα του πέπλου, τα ξετυλίγματα, τις στροφές, τα πλαισιώματα, τα τινάγματα και ελαφρά χτυπήματα, με μία έμφαση στις καθαρές, δραματικές γραμμές του σώματος και με μία στοργική προσοχή στην αργή λεπτομέρεια.



Τρίτη Ώρα: Drum Solo Χορογραφία Gamal Gomaa (με ή χωρίς κυμβαλα). Αναδεικνύοντας την καθαρή και κοφτή ερμηνεία του ρυθμού, layers, locks, traveling steps, level changes, στροφές και στριψίματα του κεφαλιού. Με ιδιαίτερη συγκέντρωση στην κατάλληλη πλαισίωση του σώματος με τις όμορφες τοποθετήσεις του βραχίονα και της παλάμης και με την σκέψη δοσμένη στην δυναμική σκηνοθεσία και παρουσίαση.



ΚΥΡΙΑΚΗ 16-5-2010 ΣΤΙΣ 12.00-15.00:



Πρώτη Ώρα: Μοναδική επιδαπέδια προθέρμανση.

"ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΓΗ. Ανεβάστε την τεχνική σας μία βαθμίδα με το να επιστρέψετε ξανά στη Γη. Μάθετε δυναμικές επιδαπέδιες κινήσεις που σας φέρνουν σε επαφή με την ιερή σας θεά η οποία μπορεί να φέρει τον εαυτό της σα βασίλισσα και να κινείται σαν φίδι. Σε αυτήν την ώρα η Μελίνα θα μοιραστεί τις αγαπημένες της ασκήσεις εδάφους και τις αργές ασκήσεις, που είναι σχεδιασμένες να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την στάση του σώματός σας, να ξεκλειδώσετε τα πιο εκλεπτυσμένα και ακριβη isolations του σώματός σας και να ενδυναμώσετε τον κορμό και τους μηρούς για να δώσετε ισχύ στον χορό σας συνολικά. Η επιβράδυνση είναι η απώτερη πρόκληση –όταν βιάζουμε τις κινήσεις ή layer χωρίς έλεγχο, μπορεί εύκολα να χάσουμε τα σημεία στα οποία χρειάζεται να δουλέψουμε περισσότερο.



Δεύτερη Ώρα: Χορογραφία σε τσιγγάνικο στυλ.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα γρήγορα πόδια και οι γοφοί, τα gypsy kicks και οι ανεβασμένοι παλμοί της καρδιάς.



Τρίτη Ώρα: Kasik Oyun Havasi – Χορογραφία με κυμβαλα

Θα χρησιμοποιήσουμε φολκλορικές Τουρκικές κινήσεις του χορού της κοιλιάς ενώ θα παίζουμε τα κυμβαλα. Θα χρησιμοποιήσουμε δύο μουσικα σχήματα, το τρίηχο (RLR) και τον "Είμαι μία θεότητα" ρυθμό. (ντουμ τεκ κα ντουμ τεκ - R, RLR, R). Για να κάνουμε τα πράγματα πιο σαγηνευτικά, αυτή η χορογραφία έχει στοιχεία ασκήσεων σε ζευγάρια, ομαδικές συνθέσεις σε κύκλο, και αυτοσχεδιαστικές solo στιγμές.





Κόστος σεμιναρίου έως τις 5 Μαΐου



6 ώρες 70 ευρώ

3 ώρες 40 ευρώ



Κόστος σεμιναρίου μετά τις 5 Μαΐου



6 ώρες 85 ευρώ

3 ώρες 45 ευρώ



( Συμπεριλαμβάνεται πιστοποίηση παρακολούθησης σεμιναρίου)



Οργάνωση παραγωγή Γιώργος Λιοκούρας και Γιασεμή Καλαθάκη



Πληροφορίες και κράτησης

Jasmin : 6983461193, email : jasminkalathaki@yahoo.com












Δεν υπάρχουν σχόλια: